Skuteczność potwierdzona niezależnymi badaniami
Wyniki badań
Twoja lepsza odporność
Receptury naszch produktów są regularnie badane w renomowanych laboratoriach, aby zadbać o bezpieczeństwo i potwierdzić skuteczność działanie naszych formulacji!
Na podstawie raportu z badań J.S. Hamilton
-
82%
osób potwierdza zauważalną poprawę odporności
-
94%
osób potwierdziło, że łagodniej przeszło przeziębienia w porównaniu do roku ubiegłegow podobnym okresie
-
85%
osób zauważyło, że przeziębienia występowały rzadziej w trakcie suplementacji niż rok wcześniej w podobnym okresie zimowym
-
91%
osób potwierdza pozytywne efekty suplementacji
Dodatkowe efekty
-
76%
kobiet odczuło zwiększenie energii
-
82%
osób potwierdziło, że generalna kondycja zdrowia uległa poprawie po suplementacji
-
48%
kobiet wskazało mniejsze poczucie zmęczenia jako inny pozytywny efekt stosowania produktu
Nasze produkty badamy na zawartości polifenoli. Osiągamy fenomenalne wyniki
Zawartość polifenoli w naszych produktach:
- Twoja lepsza odporność:117,0mg GAE/g
- Twój sprawniejszy mózg i układ nerwowy:124,2mg GAE/g
- Twoje silniejsze serce i układ krążenia:120,4mg GAE/g
- Twój święty spokój: 75,3mg GAE/g
- Twoje piękniejsze skóra, włosy i paznokcie:50,3mg GAE/g
- Twoje silne stawy i kości:84,8mg GAE/g
- Twój sposób na prawidłową wagę i metabolizm:57,8mg GAE/g
Czym są polifenole?
Polifenole to naturalne związki występujące w roślinach, takie jak: zioła, owoce, warzywa, kawa czy herbata, które łącznie mogą stanowić kilka tysięcy różnych związków chemicznych. W zależności od rodzaju polifenoli wykazują one różne spektrum działań prozdrowotnych: wspierają ochronę układu sercowo-naczyniowego, nerwowego i pokarmowego, przyczyniają się do obniżenia poziomu cholesterolu oraz cukru we krwi, co może wspierać zdrowie metaboliczne i zapobieganie chorobom przewlekłym.
Polifenole pełnią przede wszystkim funkcję przeciwutleniaczy, czyli neutralizują szkodliwe wolne rodniki i chronią komórki przed stresem oksydacyjnym oraz wykazują silne działanie przeciwzapalne.
DEFINICJE
- TPC
Total Phenolic Content (Całkowita Zawartość Polifenoli). TPC oznacza całkowitą zawartość związków polifenolowych w badanej próbce wyrażany w jednostkach mg GAE/g próbki. - GAE
Gallic Acid Equivalent (Ekwiwalent Kwasu Galusowego) Jednostka informuje, ile miligramów kwasu galusowego wykazywałoby taką samą aktywność jak gram badanej próbki. - Od 15 do 125 mg GAE/g
typowa zawartość polifenoli określana w suchych surowcach ziołowych (suszone ekstrakty ziół leczniczych).
Ciekawostka:
wartości typowa TPC dla różnych surowców i pokarmów roślinnych mieści się w zakresie 15-220 mg GAE/g, wyjątkowa jest skórka owocu mango, która potrafi osiągnąć wynik 525 mg GAE/g.
HerbYourself
Gdzie badamy?
Laboratorium Badania Jakości i Bezpieczeństwa Chemicznego Żywności
Międzynarodowe Centrum Badawczo-Rozwojowe Uniwersytetu Opolskiego
Prowadzimy szereg nieobowiązkowych, dodatkowych badań naszych receptur oraz surowców, aby mieć pewność, że tworzymy dla Was receptury w oparciu o starannie dobierane najwyższej jakości składniki i ekstrakty naturalne, które pomagają Wam odzyskać kontrole nad tym co jest najważniejsze!
Potwierdzone efekty połączenia siły natury z potęgą natury. Badania w akredytowanym laboratorium Hamilton Poland potwierdzają, że osoby regularnie przyjmujące receptury Herb Yourself odczuwają skuteczność naszych preparatów i pozytywne efekty działania
J.S. Hamilton Poland – niezależne laboratorium badawcze posiadające akredytację zgodną z normą ISO/IEC 17025. Taka certyfikacja oznacza, że wyniki badań są wiarygodne, rzetelne i uznawane na całym świecie.
PEŁNE RAPORTY DO POBRANIA
Pobierz raport Nr1 Pobierz raport Nr2 Pobierz raport Nr3 Pobierz raport Nr4
ŹRÓDŁO LITERATURY
Ivanišová, E.; Horňák, M.; Čech, M.; Harangozo, Ľ.; Kačániová, M.; Grygorieva, O.; Kowalczewski, P.Ł. Polyphenol Content, Mineral Compounds Composition, Antimicrobial and Antioxidant Activities of Selected Medicinal Herbs from Slovak Republic. Appl. Sci. 2023, 13, 1918. https://doi.org/10.3390/app13031918
Sadef Y, Javed T, Javed R, Mahmood A, Alwahibi MS, Elshikh MS, et al. (2022) Nutritional status, antioxidant activity and total phenolic content of different fruits and vegetables’ peels. PLoS ONE 17(5): e0265566. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0265566
Al Jumayi, H.A.; Allam, A.Y.; El-Beltagy, A.E.-D.; Algarni, E.H.; Mahmoud, S.F.; El Halim Kandil, A.A. Bioactive Compound, Antioxidant, and Radical Scavenging Activity of Some Plant Aqueous Extracts for Enhancing Shelf Life of Cold-Stored Rabbit Meat. Antioxidants 2022, 11, 1056. https://doi.org/10.3390/antiox11061056
Brezoiu, A.-M.; Bajenaru, L.; Berger, D.; Mitran, R.-A.; Deaconu, M.; Lincu, D.; Stoica Guzun, A.; Matei, C.; Moisescu, M.G.; Negreanu-Pirjol, T. Effect of Nanoconfinement of Polyphenolic Extract from Grape Pomace into Functionalized Mesoporous Silica on Its Biocompatibility and Radical Scavenging Activity. Antioxidants2020, 9, 696. https://doi.org/10.3390/antiox9080696